Zondag 19 juni;
Dierenhulpverlener Henk vertelt van een late melding die de rest van de avond inbeslag neemt.

Een melding aan de Achterhoekstraat in Wesepe,van een kitten onder motorkap.
Buren hoorde al tijden een kitten. Maar de melder had het kitten niet gezien. In overleg zou hij het in de gaten houden of hij hem kon zien of horen.
Half uurtje later belde hij dat hij zeker wist dat hij hem hoorde.

Aangekomen kon ik geen kitten vinden. Dan maar de auto met één wiel op de stoeprand om zo wat meer ruimte te krijgen onder de auto. Ik kon nu goed bij de motorplaat komen.

 


Tijdens het werk onder de auto, hoorde ik een kitten. Echter niet in de auto waar ik onder lag, maar aan de andere kant van de weg. Ondertussen kwamen ook de buren van de overkant om mee te helpen zoeken. Bleek het beestje onder de motorkap van die auto te zitten. Erg krap, maar zou hem net kunnen pakken.

Beestje ontsnapte voor ik hem kon pakken. Het beestje stak over en kroop onder de auto waar ik daarvoor onder lag. Zit die dáár onder de motorplaat….

Op geen enkele manier kon ik het beestje pakken. In samenwerking met de buurman, die een brug had, hebben we de auto op de brug geplaatst. Brug omhoog en zoeken maar.

Uiteindelijk hadden we het beestje gevonden.
De buurman had heeft een bout los kunnen draaien en op die manier kon ik gelukkig het kitten vangen.

Arm beestje helemaal in de stress. Is de nacht overgebleven bij Henk thuis en maandagochtend overgebracht naar  #Dierenasiel Zwolle en hopelijk snel naar een gastouder.