Dierenambulance Kampen Noodhulp aan huisdieren in de gemeente Kampen

‘Dat beestje hoort daar niet’

Randy van den Brink keek gisteren raar op, toen hij met zijn auto door Kampen reed. Hij zag een vos de weg oversteken. ,,Hij leek heel bang, heel angstig.”

,,Ik reed over de stadsbrug in Kampen en precies in de bocht in de haven dacht ik dat ik een kat zag. Ik kwam wat dichterbij, maar het was wel een een hele rare kat. Toen viel het kwartje: het was een vos.” Randy van den Brink kwam het dier gisteren tegen terwijl hij met zijn auto door Kampen reed. ,,Er stonden veel auto’s achter me, dus ik heb een rondje gereden en ben daarna eventjes stil gaan staan. Hij stond op een meter afstand en keek me aan.”

Meer en meer mensen kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen. ,,Hij leek heel bang, heel angstig. Het is ook gek, een vos in de stad. Dat beestje hoort daar niet.”

Nestverlater
Later is het dier door de dierenambulance meegenomen, vlakbij de Oudestraat. ,,Hij is nog erg verzwakt. Het is waarschijnlijk een jong, een nestverlater”, vertelt Geesje van den Berg, coördinator van de dierenambulance Kampen. ,,Het is zeker geen normale situatie. Hij is erg gestresst en er echt nog niet bovenop.”

Op dit moment is het dier bij Stichting Flappus in Zwolle, waar het verder wordt verzorgd.

Foto: ©Randy van den Brink
Bron: De Stentor